Bardzo proste w wykonaniu i lekko strawne, niezbyt słodkie a zaspakajające potrzebę czegoś słodkiego.
Przepis:
1 szklanka puree z dyni,
2 szklanki mąki,
pół łyżeczki sody,
pół łyżeczki soli,
1 szklanka cukru (można dać mniej jeśli dynia jest bardzo dojrzała),
1 szklanka kefiru,
pół szklanki oleju,
przyprawy (ja użyłam kardamonu),
siekane migdały.
Wszystkie suche składniki należy przesiać i wymieszać, potem połączyć z mokrymi. Przełożyć do foremek, piec w 180 stopniach przez około 15 minut et voila! :)
Przepis:
1 szklanka puree z dyni,
2 szklanki mąki,
pół łyżeczki sody,
pół łyżeczki soli,
1 szklanka cukru (można dać mniej jeśli dynia jest bardzo dojrzała),
1 szklanka kefiru,
pół szklanki oleju,
przyprawy (ja użyłam kardamonu),
siekane migdały.
Wszystkie suche składniki należy przesiać i wymieszać, potem połączyć z mokrymi. Przełożyć do foremek, piec w 180 stopniach przez około 15 minut et voila! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz