Tort baaardzo czekoladowy, efekt zaskoczył nawet mnie samą. Mocno czekoladowy smak osiągnęłam dzięki zastosowaniu chocolate ganache- niesamowicie łatwej w przygotowaniu masy. Wystarczy śmietanka kremówka i gorzka czekolada dobrej jakości.
A oto jak przygotować chocolate ganache:
Składniki:
400 g gorzkiej czekolady
330 ml śmietanki kremówki
Najpierw należy posiekać czekoladę, śmietankę zagotować i wlać do miski z czekoladą. Po chwili dokładnie wymieszać aż składniki się połączą. Masa nadaje się do użytku po około 12 godzinach w temperaturze
pokojowej.
A oto jak przygotować chocolate ganache:
Składniki:
400 g gorzkiej czekolady
330 ml śmietanki kremówki
Najpierw należy posiekać czekoladę, śmietankę zagotować i wlać do miski z czekoladą. Po chwili dokładnie wymieszać aż składniki się połączą. Masa nadaje się do użytku po około 12 godzinach w temperaturze
pokojowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz