poniedziałek, 21 maja 2012

Tort cytrynowo - czekoladowy z galaretką z mango

Wegańskie ciasto czekoladowe nasączone białym rumem, przełożone masą cytrynową z dużą ilością skórki z cytryny (cytryny bio!), do tego kwaśno - słodka galaretka z mango. Same proste składniki a efekt niesamowity.


Galaretka (świeże mango + sok z cytryny + agar) 






Przepis na galaretkę z mango:
Dwa obrane i pokrojone owoce zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać sok z jednej cytryny. W międzyczasie rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny lub 1 łyżeczkę agaru w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do mikstury, mieszać przy pomocy miksera na wysokich obrotach. Po schłodzeniu galaretka jest gotowa do spożycia :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy