Chocolate chip cookies - napakowane kawałkami czekolady, iście maślane i pełne brązowego cukru, dzięki któremu ciasteczka są chrupiące z wierzchu a lekko ciągnące wewnątrz.
Przepis:
70 g masła
6 łyżek brązowego cukru
2 łyżki białego cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mąki
szczypta soli
80 g kawałków czekolady
2 łyżki jogurtu
Masło ucieramy z cukrem przy pomocy miksera, dodajemy ekstrakt waniliowy, jogurt i sól, miksujemy. Przesianą mąkę dodajemy do masy i mieszamy szpatułką. Do ciasta dodajemy czekoladę i mieszamy. Tak przygotowane ciasto wykładamy na pergamin w dużych odstępach i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (lub aż się zarumienią)
Przepis:
70 g masła
6 łyżek brązowego cukru
2 łyżki białego cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mąki
szczypta soli
80 g kawałków czekolady
2 łyżki jogurtu
Masło ucieramy z cukrem przy pomocy miksera, dodajemy ekstrakt waniliowy, jogurt i sól, miksujemy. Przesianą mąkę dodajemy do masy i mieszamy szpatułką. Do ciasta dodajemy czekoladę i mieszamy. Tak przygotowane ciasto wykładamy na pergamin w dużych odstępach i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (lub aż się zarumienią)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz